19
Aug 10

Du, jag & Mattias Boström skriver svensk webb historia #sswc

Det har snart gått en vecka sen jag var på sswc tillsammans med ca 400 andra webbnördar. Vi skapa & deltog i session, prata webben i stort och i smått. Var visionärer, prata nutid och framtid. Vi umgicks och helt enkelt var sociala nästan 24/7. Helgen var underbar och vacker på flera sätt. Men den saken jag  kommer att ta med mig från helgen (förutom alla fina möten) är SSWC-boken. Boken som vi deltagare på campen tillsammans skapa (inte riktigt alla men 181 st). Det hela började med att Mattias Boström (Aka piratforlaget) fick en galen men helt underbar ide att skapa en bok med hjälp av Crowdsourcing innehållande blogginlägg deltagarna på campet antingen hade publicerat eller skulle publicera i sin blogg. Det mesta i boken handla om den sociala webben men även andra ämnen togs upp. Mitt inlägg (sidan 223) vad mitt blogginlägg med titeln “En romans med fjärilar i magen och lyckligt slut!” som handla om min syn på skolan och hur jag skulle vilja att den skulle se ut.Men jag tycker inte att ni bara ska läsa mitt inlägg jag skrev utan alla de andra och såklart köpa boken.

Klicka här för att köpa boken!!

Om du vill veta mer om vad Crowdsourcing kolla in denna lilla video här nedan. Jag tycker att detta är ett helt underbart arbetssätt och kommer att skapa minst ett projekt på detta sätt inom en snar framtid.

Liknande inlägg


One Response to “Du, jag & Mattias Boström skriver svensk webb historia #sswc”

  1. Vecka 39 (i´m back) | Emil Jansson Says:

    […] Mattias Boström är en kreativ och driven människa är inget nytt men visste ni att han är en sjukt bra komiker? Inte! Ja då får du inte missa hans första […]

Leave a Reply

2020 Emil Jansson
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes, and Linux Hosting