14
Feb 11

7 sätt du hittar ny musik på spotify!

Är du som jag en musiknörd som ständigt letar ny musik. Jag har lite knep för dig om hur du hittar musik och till och med hur du inte missar musik som släpps. Jag har  gjort ett inlägg om detta tidigare men då dock med tanken att hitta ny musik för dig, men detta inlägg kommer att ha mer fokus på att hitta musik som är nytt på spotify.Samtliga sajter/tjänster har en tydlig koppling till spotify med länk och allt.

viralmusiclist

ViralMusicList bygger på att skapa listor baserad på vad som lyssnat mest på tex. de senaste 24 timmarna.  Här dyker det ofta upp album/låtar som släpps nyligen och folk tok lyssnat på eller sprider till sina vänner flitigt och de lyssnat på de mycket. Som namnet på sajten antyder är det musik som sprids (viral). Här kan det dyka upp gamla album och låtar så detta är inget säkert kort.

spotni.cc

Är du lat och inte själv vill leta är detta tjänsten för dig. Det du gör är att skapa en collabrativ lista och sen skicka in den till sajten och sen bestämma vad sajten ska lägga in i din lista baserad på artister och skivbolag eller till och med enstaka ord (varför man nu vill ha en lista med ex. låtar med titlar som har med ex. blue) Jag själv har inte testat denna tjänst men den verkar smidig om man vet vad man söker. Kanske man har en favoritartist som man vill hålla sig uppdaterad på eller ett skivbolag som alltid levererar bra musik. Berätta gärna vad ni tycker om tjänsten.

pitchify

Tycker du att pitchfork är en av de bästa musiksajterna, så är detta bloggen för dig(om du inte har en aning om vad det är för sajt så behöver du inte veta det utan mest att de är sjukt bra smak.). Den tipsar om bara album som fått 7+ i en skala till 10. Här rekommenderar de om allt från folkpop till electro.

spnotify

Om du av någon anledning skulle veta att ditt favoritband ska släppa nytt album snart men vet inte när och vill definitivt inte missa det så är spnotify helt underbart. Det du gör är att skriva in den artist du ska hålla koll på, sen skriver du in din mailadress. Sen när skivan/singeln kommer så får du ett mail i inkorgen. Hur bra som helst!! Du kan även gå in på sajten och se vilka artister som senast skickats ut mail om.(om du känner igen denna tjänst så tipsa jag om det i min vecka 1 inlägg) Risken med denna tjänst är att du för mail om att spotify har uppdateras men låten är gammal. Detta är för att skivbolaget publicerar gammalt material ibland.

spotinews

Denna blogg tipsar om allt från himmel till gjord. Det mesta av det de publicerar är från i år och för att se det så taggar de alltid sina inlägg med året det har släpps. Detta är en av de största källorna för ny musik för mig just nu. Levererar ca 10-15 inlägg i veckan och allt är album eller EP.

spotimy.co.uk

Varje vecka publicerar denna sajt de heta albumen för veckan. Om du följer de tidigare råden så kommer du att upptäcka att många album har redan rekommenderas men ibland kan du ha missat något sjukt bra just för dig. De har även en RSS tjänst som skickar ut nya album, plus att med ett klick har du en spellista med de album som släppts den veckan. Sajten är England baserad och ibland finns inte skivan i Sverige.

freshspotify

Detta kanske är den bökigaste tjänsten. Denna sajt har en funktion som är liknande Spnotify men även en tjänst där de publicerar alla nya uppdateringar till spotifys databas. Dock är det all musik och ibland kan det läggas upp många många album på en dag. Men är du i behov av att verkligen inte missa något album så är detta sajten för dig. Som spnotify så är detta låtar/album som uppdaterats på spotifys databas och då kan albumet gjort när som helst.

Kan du fler tjänster/bloggar/sajter rekommendera de gärna för mig.

Liknande inlägg


11 Responses to “7 sätt du hittar ny musik på spotify!”

 1. Niclas Fasth nfasth.se Says:

  Perfekt lista, precis vad jag behöver. Jag brukar vanligen använda mig av http://www.tastekid.com/like/music för att hitta nytt (tillsammans med massa kreativt googlande och så vidare, naturligtvis), och det brukar räcka väldigt bra, men såna här listor är precis vad som behövs när inspirationen tryter.

  Flera tack!

 2. Niclas Fasth nfasth.se Says:

  Hmm… den sista meningen, “Flera tack!” betyder då alltså flera stycken tack. Inte bara ett tack, utan ett flertal sådana. Minst trettio.

  Det betyder inte “flera (listor) tack”.

  Bara så du vet.

 3. kiffe Says:

  Har du testat denna http://www.spotibot.com/ ? jag gillar den eftersom jag använder last fm men annars kanske den inte är så bra….

 4. Emil Jansson emiljansson.se Says:

  jag har testat liknande… problemet är att de levererar bara ny msik för användaren och inte automatiskt musik som släpps 2011 och det var min tanke med inlägget

 5. Fredrik blogg.stenfredrik.se Says:

  Tack för tipsen!

  Hamnar ofta i den situationen att jag inte vet vad jag ska leta efter för nytt och en del av ovanstående sidor verkar kanon för det.

 6. Hittat, länkat och kommenterat – February 18, 2011 | Emanuels randanmärkningar Says:

  […] 7 sätt du hittar ny musik på spotify! | Emil Jansson […]

 7. Michael detokända.nu Says:

  Tack för listan av sidor. Ska testa några och rekommendera ditt inlägg i min blogg.

  Michael
  http://www.detokända.nu

 8. Nya vägar till ny musik - Det okända är helt och hållet på min sida Says:

  […] Jag satt och leta efter smarta sidor att hitta ny musik på i Spotify och hitta Emil Janssons blogg. Där har han samlat och skrivit om flera sidor som hittar ny musik och nykommet till Spotify. Se hans inlägg här. […]

 9. Brian Einarsen spotifierad.se Says:

  Du kanske redan har sett http://spotifierad.se Emil. Min nya blogg där jag gör ett urval av, och skriver om, ny musik på Spotify.

 10. Emil Jansson emiljansson.se Says:

  självklart har jag sett det… mitt inlägg har några månader på nacken

 11. jens Says:

  bra gjort, exakt vad jag behövde

Leave a Reply

2020 Emil Jansson
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes, and Linux Hosting