03
Okt 11

Vecka 39 (i´m back)

Efter ett tids brist av engagemang och motivation att läsa RSS och kanske främst att blogga har jag äntligen hittat tillbaka. Jag har hittat en rytm i att läsa min Greader igen och ett lung i det. För tro det eller ej men jag mår bra av att konsumera nyheter och främst om nätet i ett högt och innehållsrikt tempo. Så nu har jag återtagit vecko blänkande (kommentera länkar jag har hittat och anser är värt att läsa)

10 Neat Nintendo Facts

När jag var barn så var man antingen en Nintendokille eller en Segakille (ja det var mest killar som spela då). Detta var den tidens stora nördkamp. Lite som Rolling Stones och Beatles när de slogs om skrikande tjejer i publiken. Själv var jag en Nintendokille och spela rätt mycket spel tills nintendo 64 kom och av nån konstig anledning tappa jag intresset. Trotts detta kan jag finna en viss nostalgi när jag läser detta inlägg. Ett sug av att spela gamla nintendo konsoller.

Lära sig läsa med att skriva

Det kommer fler och fler studier på att genom att låta barn skriva (främst på en dator) så ökar det läsförståelsen. Såg ett reportage i svt (länk till svt finns i inlägget) om att elevers(barns) läsförståelse har ökat drastiskt med hjälp av en dator. Detta tror jag helt på och jag hoppas man får se lite mer forskning på det.

Facebook, Twitter, iTunes and Google: The rise of digital monopolies

Någon gång i somras (eller var det tidigare) förbjöd Frankrike att använda utryck som “följ oss på twitter” eller “gilla oss på facebook”. Ja fast på fransk då förstås. Detta reagera jag rätt starkt på först och kände att detta är ju helt fel. Men samtidigt så känns det helt rätt efter att jag har läst detta inlägg. Detta inlägg borde alla läsa om man är intresserad av webben i stort.

Buy This Movie Or Legally Download It For Free: Your Call

Dokumentären PressPlayPause är sjukt bra och nu har du fått möjligheten att antingen betala för den eller att ladda hem den helt gratis. Hur vill du konsumera? Du väljer! Helt klart ett bra ställningstagande i ett samhälle där gratis är en självklarhet och egentligen är detta ett sätt att inte bara sprida dokumentären utan oxå att låta mottagaren att välja och framför allt fundera på hur de konsumerar media.

Premiär för ”Jakten på guldstjärnan” 19 oktober

Att Mattias Boström är en kreativ och driven människa är inget nytt men visste ni att han är en sjukt bra komiker? Inte! Ja då får du inte missa hans första enmansshow den 19 okt.

iPhone app roundup: Beer appreciation for Oktoberfest

Att jag gilla iphone och ÖL är inget nytt. Men varför inte slå ihop de båda och ha lite beer apps :)

What Is RAID Storage & Can I Use It On My Home PC? [Technology Explained]

När man ska köpa en Nas (nätverkshårdisk) pratas det mycket RAID men vad betyder det? Läs detta inlägg så hajjar du!
Scandic Blogger’s Inn

Ett hotellrum designad för modebloggare… me like!

Minecraft släpps till alla Androidtelefoner

Jag har ingen android telefon och kommer aldrig att skaffa en, men ni som har borde kolla in minecraft till mobben. (dock ej släppt)

How To Make An eBook

Eböcker är framtiden för böcker och här kan du läsa hur du nappar på tåget.

What Is A QR Code And How Does It Work?

Ja titeln förklarar la allt? Eller? Nja om du inte vet vad en QR kod är så ser du en nere i footern på min sajt. Scanna in den med en qr-kod app och se vad som händer vettja

Ever seen an elevator pitch in a sauna? Finnish entrepreneurs talk Startup Sauna

Våra grannar i norr. Ja jag pratar om Finland, är ibland rätt tokiga men detta är endå en rätt så kul idee.

Something is rocking in the state of Denmark: Why Copenhagen is a startup city to watch

Okej när ni ändå pratar om startups och entreprenörskap förflyttar vi oss till ett annat grannland. Danmark!

Liknande inlägg


Leave a Reply

2018 Emil Jansson
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes, and Linux Hosting