30
Okt 13

Jag och Ann Hultman Jakobsson på #digiskol #skolforum

Idag deltog jag och Ann Hultman Jakobsson (@frokenann) på #Digiskol eller Digitala skollyftet som är fullständiga namnet. Ann var på plats och jag var med på skype. se filmen här nedan som Skolforum filma och livesände.

Vad är Digitala skollyftet då?

Digitala Skollyftet – det vidgade kursbegreppet, är en öppen digital fortbildning som vänder sig till skolsveriges alla lärare, skolbibliotekarier, skolledare m.fl som genom sin medverkan bidrar till att skapa det digitala lärarlyft vi som verkar i skolan vill se och behöver. Digitala Skollyftet kör igång vecka 44 på Skolforum och sedan ett antal veckor framåt. I kursen kommer vi att möta flera olika inspiratörer som i varsin vecka ger oss en livesänd diskussion om sitt expertområde. Sedan diskuterar, delar och bygger vi vidare på de olika ämnesområdena och tillsammans skapar vi olika ingångar till skola, lärande och skolutveckling. Kompetensutvecklingen i kursen kommer alltså att beröra flera olika ämnesområden; sociala medier, pedagogik, teknik, didaktik och filosofi. Den som deltar i kursen har alltså en stor möjlighet att påverka innehållet. – från digitala skolyftets sajt

De visa en film innan jag deltog (via skype) som ett intro och det var denna som jag producera i söndags med ett fokus på det utvidgade kollegiet efter önskemål från fantastiske Anna Kaya.

Liknande inlägg


One Response to “Jag och Ann Hultman Jakobsson på #digiskol #skolforum”

  1. Vidgat kollegium eller Lärarkår? - Välkommen till verkligheten Says:

    […] Skolforum pratade bland annat Emil Jansson om det vidgade kollegiet. Tanken slog fäste: varför vidgade kollegiet? Varför inte enbart kollegiet? Varför ska ordet […]

Leave a Reply

2020 Emil Jansson
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes, and Linux Hosting