09
Mar 14

Plugget 2.0 Avsnitt med Karin Nygårds

I onsdags släppte jag första avsnittet av en ny podcast som jag gör med Jörgen Florheden. Jag ska försöka att sammanställa varje avsnitt på min egna blogg.

Karin Nygårds skapade en lista (länk) där hon uppmanade kvinnor som jobbar med IT i skolan att de skulle skriva upp sig. Detta var en reaktion från Karins sida efter att Computer Sweden hade släppt ett tema nummer om IT i skola där 9 män och bara 2 kvinnor var representerade. Karin reagera på detta för det var inte en bild hon kändes igen av skolsverige.

Vi diskuterade varför det ofta är män som står på scenen och i publiken är det kvinnor. Varför är det så? Kan det vara jante? Kan det vara någon tradition (tänker IT branschen var mansdominerad) som lever krav? Vi spekulerade i avsnittet och olika anledningar kom fram samtidigt som det känns som att en sådan här lista inte behöver finnas 2014, men samtidigt så behövs den tydligen.

Två saker som listan skapar, är ett slag i ansiktet på de som arrangerar event att de måste spegla hur skolsverige ser ut. Den skapar även självförtroende till de som skriver in sig på listan.

I avsnittet nämns

Geek girl meetup
Geek girl mini
Rättviseförmedlingen

Läs även

Så tror IT-expertkvinnorna om trender för år 2014 som var en reaktion på artikeln med titeln “Så tror IT-experterna om 2014” som var en lista med bara män representerade

>>Lyssna på avsnittet här<<

Liknande inlägg


Leave a Reply

2019 Emil Jansson
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes, and Linux Hosting