14
Apr 14

Ord är bara ord!

Oavsett bransch, oavsett område, oavsett när, oavsett till vilka du säger eller skriver till så är alltid ord bara ord om du inte visar motsatsen. Att säga att du är engagerad, motiverad, skicklig, modig eller kanske till och med “bäst”. Så är det bara ord! Oavsett om du skriver fina planer på ett papper eller tänker högt. Så är det bara ord!

Jag har under ett tag… ja säkert i över ett år funderat på ords betydelse och dess kraft. Min vän och kollega Torbjörn Kämblad (@kamblad på twitter) refererar ofta till ord som pedagoger på Årstaskolan har sagt “Gör grejen!”… Det han brukar påminna mig när han säger det är att oavsett hur mycket vi pratar, tweetar, instagrammar, delar, gillar osv. så är det bara ord så länge vi inte gör. Att prata om “göra skillnad” och sen inte göra skillnad är något som skrämmer mig. Jag är rädd att bli en person likt en idrottare som är bra på pappret, sen när man minst anar det så tjuvstartar man, snubblar på häcken eller missar öppet mål. Jag vill inte vara bra på pappret, jag vill vara bra!

Mycket mod och förlora en (o)vän!

De största utmaningarna jag har just nu är att finna den där dosen av mod. Den dosen som gör att jag vågar stå på egna ben och vara stolt över det jag vill och kan prestera i och utanför jobbet. Men för att nå dit måste jag förlora en vän… eller snarare en ovän. Denna vän har du med, även om du inte vill. Jag pratar om Jante. Jante är en (o)vän som knackar mig på axeln när man minst vill… hen sprider en attityd i rummet som stinker och skapar klåda över hela kroppen. Jag vill inte längre vara vän med jante! Jag säger farväl, inte hej då vi ses… inte hörs senare… utan farväl och kom aldrig tillbaka! Nu är det dags för mig att göra om ord till nått mer än bara ord!

Din verksamhet är bättre än de orden du skriver!

Jag läser ofta om skolor som har “engagerade, motiverande, drivande pedagoger”. Ord vem som helst kan skriva. Likt den text jag har skrivit här ovan måste din verksamhet fundera på hur din verksamhet inte bara är bra på pappret. Gå ut på plan, ta pulsen, känn flåset, upplev farten, svettas… GÖR! Kvalitet i verksamheten är alltid bättre än de orden du skriver! Låt det ni gör beskriva de ord ni sen använder!

Liknande inlägg


One Response to “Ord är bara ord!”

  1. Nu våras det för delandets ekonomi. Kntnt.com : Kntnt Says:

    […] Läs hela Emils text Ord är bara ord. […]

Leave a Reply

2020 Emil Jansson
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes, and Linux Hosting