05
Jul 15

7 poddar jag rekommenderar!

Nu är sommaren här och att njuta av en bra podcast i lurarna när man vilar är helt fantastiskt. Jag tänkte rekommendera några jag uppskattar mycket.

sommar

Song exploder

Ni vet den där känslan när man just har köpt ett par nya hörlurar som ska ha riktigt bra ljud och startar den bästa låten man vet. Sen blir helt tagen av alla små ljud man hör. Song exploder tar detta fenomen till en ny nivå. Varje avsnitt är ca 13 minuter långt och handlar om en låt. Låten spelas upp i sin helhet antingen i början eller i slutet. Sen får man höra hur artisten/bandet berättar hur tanken och skapande för varje instrument och man får höra ljuden separat var för. Jag vet, otroligt nördigt. De flesta låtarna är inom indiepop gengren.

 

DJ 50 spänn

Denna podcast går ut på att programledaren Tommie Jönsson kontaktar en person som har på nått sätt en koppling till musik. Ger den 50 spänn och ber den köpa 5 st LP-skivor ur 10 kr loppisbackarna. Oftast är det inte superbra musik men otroligt trevliga samtal om låtar och skivor som antagligen såldes för dåligt eller för bra (pressades för många) så att de hamna i 10 kr backen.

 

The Beerists Craft beer podcast

Ni som känner mig vet att jag är en Beergeek så vad vore denna listan utan två bra podcast om öl. Den fösta Beerists går ut på att en grupp personer 4-5 st sitter och delar 6 st flaskor, diskuterar de och sen rangordnar varje person de från sämst till bäst. Kanske inte låter så spännande. Men det som gör denna pod så bra är just att de är otroligt skickliga på att beskriva smaker och gör det i ett otroligt raskt tempo.

 

The Sour Hour

När jag ändå berättar om ÖLpoddar så vill jag även rekommendera Sour hour. Brewing network står bakom poden, Rare barrel bryggaren är programledare och de pratar bara om suröl… vad kan gå fel? Inget! Sen en extra bonus är att bryggare från Rodenbach, crocked stave, Russian River och även Cantillion är med i samtalen bara för att nämna några. Pratar endel om suröl generellt men en hel del om bryggteknik. Otroligt intressant att lyssna på belgisk bryggkonst kontra amerikansk teknisk skicklighet.

 

Radiolab from WNYC

En av mina favorit podcast!! Otroligt snygg berättande! Oftast väljer de ett ämne och har det som utgångspunkt och går på djupet med forskare, journalister och andra som kan området. Mixningen av programmet är riktigt snyggt och när jag hörde första avsnittet så fick jag sug på att själv skapa en välproducerad podcast.

 

Love + Radio

Det var faktiskt Radiolab som tipsa om denna podcast. I podcasten får du följa en persons berättelse som ofta är väldigt personliga och ibland privata. Ett av de första avsnitten jag lyssna på var “The living room” (denna podcasten är rätt ny för mig) och jag blev helt tagen av berättelsen. Väldigt starka berättelser.

Staden

Jag har säkert rekommenderat denna podcasten tidigare. Staden är ett samarbete med Sveriges Arkitekter och tidskriften Arkitektur. I varje avsnitt får man följa med till en stad i världen. När jag först lyssna på podcasten hade jag förväntningar som handla om former på hus eller liknande och var väldigt skeptisk till den. Men efter att ha lyssnat på första avsnittet så förstod jag att det handlar mer om kulturen som finns i staden som på ett eller annat sätt har påverkat hur den ser ut. Du får svar på varför Manhattan ser ut som det gör till hur fantastiskt köpenhamn är som cykelstad.


Jag har många fler poddar i min app men dessa är de jag uppskattar mest.

Liknande inlägg


Leave a Reply

2020 Emil Jansson
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes, and Linux Hosting